söndag 23 augusti 2009

Klart eller?

Så har Svante Samuelsson slutligen bekräftat att det är holländska AZ som Kalmar FF förhandlar med avseende Rasmus Elms blivande övergång. En del sportjournalister blev förvånade när Elm valde bort de feta pundcheckarna, då Fulham och Everton inte kunde garantera speltid, till förmån för det sportsliga. Jag tycker det är lite konstigt att vissa blev så pass förvånade, därför att alla som har sett en längre intervju med Rasmus Elm vet att han troligtvis är den mest lillgamla 21:åringen i svensk elitfotboll. Dock vill jag poängtera att jag inte på något vis tycker detta är någon negativ egenskap hos Elm, utan en stor tillgång tillsammans med den mentala styrka som han besitter. Många 21-åringar i Rasmus sits skulle alla gånger ta det erbjudande som är bäst för bankkontot och låta det sportsliga komma i andrahand. Elms situation är den att han vet att han så småningom kommer att spela i någon av de bästa ligorna ute i Europa, så varför stressa iväg för några extra miljoner som han i slutändan ändå kommit att tjänat in?

Jag tror säkerligen att Elm hade fått gott om speltid i the Premiership och gjort bra ifrån sig, men killen ska ha cred för att han verkligen känner efter vad som känns bäst både sportsligt samt vid sidan av planen. Dessutom vet han hur proffslivet ser ut i Holland då brodern Viktor har bott i Heerenveen i mer än ett halvår. Mellanstationen Eredivisie har utvecklat många storstjärnor och är troligtvis det bästa skylfönstret för nästa steg. I Rasmus fall är vägen enligt mig ändå redan utstakad. Den blyge smålänningen som vägrar framhäva sig själv kommer att bli en världsstjärna. Han kommer inte få samma mediebevakning som exempelvis Zlatan, men det är ändå ingenting som Rasmus strävar efter, utan bevakning kommer han få på planen tillsammans med respekt från motståndarna.

Ännu en medlem ur familjen Elm synes flytta till Holland. Kanske slutar det med att även äldsta brodern också hamnar där till slut? Till sist vill Fotbollsskribenterna önska Rasmus Elm lycka till i sitt kommande proffsliv. Du har gjort ett bra val!

Make us proud son!


//David

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar