måndag 30 mars 2009

0-0=bra

Andreas Isaksson - Mikael Nilsson, Olof Mellberg, Daniel Majstorovic, Adam Johansson - Rasmus Elm, Anders Svensson, Kim Källström, Samuel Holmén - Henrik Larsson, Johan Elmander.

Dessa herrar försvarade de blågula färgerna med bravur i lördagskväll. Lagerbäck fick om inte en hel så i alla fall en halv hjärnblödning när han tog ut startelvan till matchen. För hur många hade egentligen tippat Daniel Majstorovic, Adam Johansson samt Samuel Holmén från start?

Mittbackarna Mellberg och Majstorovic gjorde en väldigt stark insats och lät inte portugiserna komma igenom samtidigt som Isaksson gjorde några riktigt avgörande räddningar. Försvarsspelet var riktigt ”solid” och det behövdes för portugiserna var inte direkt ofarliga när lägena kom. Adam Johanssons insats var helt okej även om han köpte korv vid något enstaka tillfälle samt lite orutinerat gav bort en farlig frispark i slutet av matchen.

Mittfältet kom inte riktigt in i matchen. Det kändes som om portugiserna var lite kvickare hela tiden i mittfältsslaget samtidigt som båda Källström och Svensson var ganska bleka. Rasmus Elm stod dock för en stabil insats och kommer att växa med uppgiften. Hans speluppfattning är extraordinär och han kommer att bli en stor spelare. Det enda som han saknar är snabbheten i löpningarna. Men å andra sidan är han inte en ”speedig” mittfältare som lever på att springa förbi sin motståndare utan mer att ligga ett steg före i tanken när han får bollen. När Chippen kom in kändes det som om Sverige fick lite energi på ena kanten. Chippen såg väldigt kvick ut i steget och jag tror att Holmén får kämpa ordentligt om han vill starta i nästa tävlingsmatch.

Anfallet var inget vidare samtidigt som det inte var en lätt match för Elmander och Larsson. Sverige fick i stort sett försvara sig större delen av matchen och leva på några få höjdbollar som Mellberg i vanlig ordning tjongade upp. Dock borde Elmander ha avslutat bättre på inspelet från Elm i andra halvlek. Det krävs en Zlatan i form för att lyfta anfallet och jag tror att det kommer att se mycket bättre ut i nästa kvalmatch då vi möter Danmark. Troligtvis kommer han att bilda anfallspar med Henke. Elmander är långt ifrån sin ordinarie kapacitet och han måste börja hitta målet i Bolton för att inte tappa sin plats. Henke kommer att vara ordinarie så länge han vill vara med i landslaget. Jag tror inte Lagerbäck vågar spela in någon ny förmåga tillsammans med Zlatan, även om han nu hade en guldchans att ta med Henok. En Henok som är i form och producerar mål i Spanien och som är en intressant spelartyp.

Avslutningsvis tycker jag att det kommer bli olidligt spännande i nästa match när vi möter Danmark på hemmaplan. För den 6 juni smäller det högt när Zlatan dundrar in det avgörande 2-1 målet och tar Sverige närmre VM i Sydafrika 2010!

1 kommentar: